by Heidi

"Energiaa ja hyvää oloa ruoasta"

Hei! Olen Heidi  ja pidän tätä blogia kannustaakseni kaikkia syömään enemmän kasviksia ja saamaan lisää energiaa arkeen ruoasta. Kiinnostuin Whole Foods Plant Based ruokavaliosta(WFPB) eli kasvispainotteisesta vegaaniruoasta, kun etsin keinoja parantaa ainaista väsymystäni. Oli inspiroivaa nähdä omakohtaisesti ja perheessä, kuinka ravinnolla voi parantaa omaa oloa. Tämä sai minut myös innostumaan ravintoneuvojaksi opiskelusta.

 

Kiinnostus ruoanlaittoon heräsi jo pienenä  kun sain istua keittiönjakkaralla hellan äärellä äidin laittaessa ruokaa.  Lapsuuden lempimuistoja oli kun  häärättiin yhdessä keittiössä.  Käytiin mustikka-ja sienimetsässä. Kerättiin horsmia ja hiostettiin niitä purkissa teeksi. Keväällä piti olla aikaisin keräämässä nokkosen pienet lehdet talteen, niistä tehtiin nokkoslettuja ja nokkoslaatikkoa.  Tehtiin itse mehut ja hillot, kuivattiin ja säilöttiin. Hevostilalta haettiin lantaa perunapenkkiin, pihan humalasta tehtiin kotiolutta  ja krassinkukilla koristeltiin salaatit.   

Haluan inspiroida sinuakin löytämään maukkaita asioita pihaltasi, syömään lähiruokaa ja arvostamaan kaikkea maukasta, mitä metsät tarjoavat.

Whole foods plant based ruokavalio on vegaaninen prosessoimaton ruokavalio, mutta siitä voi ottaa ideoita terveelliseen syömiseen kuka vain ja aloittaa vaikka muutamalla kasvisruokapäivällä viikossa. Blogin reseptit ovat vegaanisia ja pääasiassa terveellisiä, mutta jokunen herkuttelureseptikin löytyy juhliin. 

Meidän perheessä syödään tällä hetkellä pääasiassa vegaanisesti, mutta ei olla silti vegaaneja. Saatetaan kerran kuussa syödä jotain lihaa, yleensä kyläreissuilla jos ei ole omia syömisiä mukana.  Arkena pyritään syömään terveellisesti ja joskus sitten tulee mässäiltyäkin jotain epäterveellistä. Ruoka ja syöminen ei saa olla stressin aihe, sitä on muutenkin elämässä tarpeeksi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More